Zmes korenia na loveckú salámu 22g
Kód: 4296Podrobný popis
Čo budeme potrebovať a ako na to:1kg hovädzí predný, 1kg hovädzí bok bez kože, 0,2kg bravčovej plece, 0,3 kg chrbtovej masti (druh mäsa je na Vašej voľbe), 50g pragandy (dusitanovej soli), ktorú môžete nahradiť soľou kuchynskou alebo namiešať na polovicu
Príprava: Na mlynčeku pomelieme mäso na požadovanú zrnitosť 4 mm. Do pomletej zmesi pridáme korenie, poriadne rozmiešame, aby bolo rovnomerne rozptýlené v diele. Odporúčame soľ Pragandu alebo napoly s kuchynskou soľou (2 %, teda 20 g/1kg diela). Nechajte v nádobe dielo do druhého dňa odležať.
Naplňte do úditeľných salámových čriev (viď balenie). Salám necháme fermentovať zaťažený ( urobíme placku) v chlade 5-7 dní. Salámu osušte a vkladajte do udiarne na cca 40 °C. Údime studeným dymom, najlepšie opakovane, ideálne niekoľko dní po sebe.
Tip: Salámové črevá najprv namočte do vlažnej vody na 30 minút, aby zmäkli a lepšie sa Vám s nimi bude pracovať. Salámové črevo je vhodné na výrobu mäsových výrobkov tepelne opracovaných údením, poprípade údením a varením. Obal je tiež vhodný pre fermentované výrobky (studenú cestou), alebo údenie syrov. Na údenie a varenie do 80 C. Obal má dobrú zmrštiteľnosť a lúpavosť aj po vyschnutí výrobku. Obal nie je jedlý.
Zloženie: dextróza, korenie (korenie čierne, klinčeky), sušená zelenina (cesnak), extrakty korenia
Uschovajte v suchu a chlade do 25 stupňov C
Krajina pôvodu:
Česká republika
Dodatočné parametre
Kategória: | pochutiny, prísady a korenia |
---|---|
Hmotnosť: | 0.022 kg |
EAN: | 8595599904157 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.