Zmes korenia Dedova klobása 100g
Kód: 4297Podrobný popis
Čo budeme potrebovať a ako na to:2 kg pliecka, 2,5 kg boku ( druh mäsa je na Vašej voľbe), 2-3 dcl studenej vody, 100g pragandy ( dusitanovej soli), ktorú môžete nahradiť soľou kuchynskou alebo namiešať na polovicu
Príprava:
Časť mäsa nakrájame na menšie kúsky 10-15 mm, aby sme mali peknú kresbu klobásy. Zvyšok pomelieme na mäsovom strojčeku veľkosť dosky 3 mm alebo na väčšom priemere 2x. Do pomletej zmesi pridáme korenie, soľ. Môžete pridať trošku vody alebo ľad (5-7%) a dobre premiešajte.
Odporúčame soľ Pragandu alebo napoly s kuchynskou soľou (2 %, teda 20 g/1kg diela).
Naplňte do črievok veľkosti 30-36 mm, alebo nechajte v nádobe dielo do druhého dňa odležať. Do udiarne dajte ideálne po 24 hodinách od zamiešania, aby prebehlo vyfarbenie dusitanom a mäsové dielo sa zároveň prevoňalo korením.
Klobásky osušte a vkladajte do vopred vyhriatej udiarne na cca 70 °C.
Údime asi 7 hodín dozlatista.
Zloženie: paprika sladká, čierne korenie, rasca, cesnak, koriander mletý, muškátový oriešok mletý
Uschovajte v suchu a chlade do 25 stupňov C
Krajina pôvodu:
Česká republika
Dodatočné parametre
Kategória: | pochutiny, prísady a korenia |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
EAN: | 8595599903679 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.