Zmes korenia na šunkovú salámu 28g
Kód: 4299Podrobný popis
Čo budeme potrebovať a ako na to:2,5kg pliecka alebo stehna, (druh mäsa je na Vašej voľbe), 2 dcl studenej vody, 50g pragandy (dusitanovej soli), ktorú môžete nahradiť soľou kuchynskou alebo namiešať na polovicu
Príprava: Na mlynčeku pomelieme mäso na požadovanú zrnitosť 4 mm. Kúsky mäsa môžete nakrájať na kocky, aby vznikla pekná mozaika na reze. Do pomletej zmesi pridáme korenie, poriadne rozmiešame v 2 dcl vody, aby bolo rovnomerne rozptýlené v diele. Odporúčame soľ Pragandu alebo napoly s kuchynskou soľou (2 %, teda 20 g/1kg diela). Nechajte v nádobe dielo do druhého dňa odležať.
Naplňte do úditeľných salámových čriev (viď balenie). alebo nechajte v nádobe dielo do druhého dňa odležať. Do udiarne dajte ideálne po 24 hodinách od zamiešania, aby prebehlo vyfarbenie dusitanom a mäsové dielo sa zároveň prevoňalo korením. Salámu osušte a vkladajte do vopred vyhriatej udiarne na cca 70 °C. Údime 12 hodín dozlatista.
Tip: Salámové črevá najprv namočte do vlažnej vody na 30 minút, aby zmäkli a lepšie sa Vám s nimi bude pracovať. Salámové črevo je vhodné na výrobu mäsových výrobkov tepelne opracovaných údením, poprípade údením a varením. Obal je tiež vhodný pre fermentované výrobky (studenú cestou), alebo údenie syrov. Na údenie a varenie do 80 C. Obal má dobrú zmrštiteľnosť a lúpavosť aj po vyschnutí výrobku. Obal nie je jedlý.
Zloženie: korenie čierne, rasca, korenie zelené, koriander, dextróza, cukor, kvasničný extrakt, cesnak, aróma, extrakty korenia
Soľ v zložení je len nosič extraktov korenia (teda mäso musíte osoliť) Korenie neobsahuje soľ
Uschovajte v suchu a chlade do 25 stupňov C
Krajina pôvodu:
Česká republika
Dodatočné parametre
Kategória: | pochutiny, prísady a korenia |
---|---|
Hmotnosť: | 0.028 kg |
EAN: | 8595599904126 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.