Zmes korenia na čabajskú klobásu 100g
Kód: 4294Podrobný popis
Čo budeme potrebovať a ako na to:2,8 kg boku, 2 kg bravčového pleca (druh mäsa je na Vašej voľbe), 100 g pragandy (dusitanovej soli), alebo Zmes mäsiarskych solí
Príprava:
Mäso pomelieme na mäsovom strojčeku, veľkosť dosky 6-8 mm. Do pomletej zmesi pridáme korenie, soľ a veľmi starostlivo premiešame. Necháme odležať v chladničke 48 hodín. Dielo narazíme do čriev priemeru 30-32mm. Klobásy necháme fermentovať po dobu 48 hodín v izbovej teplote.
Čabajky sa údia studeným dymom s teplotou 25°C počas 25 hodín.
Po vyúdení ich necháme 14 dní zrieť pri teplote 15°C (pivnica, špajza, apod). Správne vysušená čabajka by mala stratiť cca 30% svojej váhy po vyúdení (odporúčame si aspoň 1 vzorku na začiatku sušenia zvážiť a označiť visačkou)
Na údenie čabajok je vhodná čerešňová štiepka.
Zloženie: korenie (paprika pálivá, rasca), glukózový sirup, dextróza, škrob, antioxidant E 316, regulátor kyslosti E 575, látky zvýrazňujúce chuť a vôňu glutaman sodný, E 635, extrakty korenia,
Uschovajte v suchu a chlade do 25 stupňov C
Krajina pôvodu:
Česká republika
Dodatočné parametre
Kategória: | pochutiny, prísady a korenia |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
EAN: | 8595599903327 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.