Ocot Umeocot 200ml
Kód: 243Podrobný popis
Nejedná sa v skutočnosti o ocot, vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe nakladaných sliviek - umeboshi.Výrobca MUSO uvádza, že umeocet pomáha pri nechutenstve, zažívacích problémoch a únave. (zdroj: tu)
Tipy na použitie:
ume zálievka s medom – rozmiešajte 1 lyžicu medu so 4 lyžicami olivového oleja, 3 lyžicami oleja z praženého sezamu, 1 lyžicou umeocta a 1 lyžicou čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
jogurtový ume dresing – zmiešajte 1 malé balenie kyslej sójovej špeciality Sojade natural s 1 lyžicou umeocta as 2 lyžicami ryžového sirupu; je výborný na hlávkový šalát
ochutenie guľajdy, šošovky na kyslo, strukovinových nátierok...
nápoj z umeocta – malá lyžička do pohára vody; osvedčený prostriedok proti únave z tepla
zeleninové soté – recept je popísaný na strane 9 v Dobrotách leto 2013
Výroba umeocta:
Umocieť je tekutina, ktorá sa vylučuje pri fermentácii nakladaných sliviek - umeboshi.
Slivky umeboshi sa zberajú na jar.
V deň zberu sa nasoľujú a potom sa nechávajú niekoľko dní sušiť na slnku.
Akonáhle sú takmer usušené, naložia sa do slaného nálevu, zaťažia kamene a nechajú kvasiť.
Do nálevu sa tiež pridávajú shizo listy. Vzhľadom pripomínajú okrasnú žihľavu. Pridávajú sa kvôli konzervačným účinkom a krásnej purpurovej farbe.
Červená tekutina, ktorá sa pri kvasení sliviek vylučuje, sa nazýva ume-su, v slovenčine sa ujal názov umeocot.
Zloženie:
Ume slivky ochutené shiso listy 50% (shiso listy 56%, morská soľ 22%, naložené ume slivky (ume slivky 80%, morská soľ 20%)), naložené ume slivky 50% (ume slivky 80%, morská
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 73 kJ / 17 kcal
Tuky: 0,0 g
Z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 3,4 g
Z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 0,2 g
Bielkoviny: 0,8 g
Soľ: 25,1 g
Krajina pôvodu:
Krajina neznáma
Dodatočné parametre
Kategória: | pochutiny, prísady a korenia |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |
EAN: | 8595016590796 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.