Hraška jemná na zahusťovanie bezgluténová 250g
Kód: 137Podrobný popis
Hraška umožňuje zahusťovanie polievok, omáčok, štiav a gulášov, ktoré prinášajú do pokrmu vyšší obsah vlákniny a dôležitých minerálnych látok. Nie je nutné pripravovať zápražku, stačí Hrašku zmiešať s vodou a 20 minút povariť obdobne ako zápražku. Pokrmy pripravené z Hrašky majú lahodnú chuť, krémovú hladkosť a vysokú výživovú hodnotu. Svojou chuťou uspokojí aj náročných stravníkov. Jedlá z Hrašky sú výnimočné aj svojou vyššou stráviteľnosťou. Hraška je skvelým spojivom v cestách a fašírkach, preto umožňuje vynechanie vajec. Slúži na prípravu základu nátierok, dresingov, majonéz a bešamelových omáčok na zapekanie zeleniny. Rozmiešanie Hrašky na zahusťovanie iba s vodou slúžia tiež na prípravu cestíčka na obalenie nielen klasických rezňov, ale aj zeleniny či syra.Zloženie:
hrach (70 %), zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), soľ s obsahom 40 % draslíka, zmes korenia
Výživové hodnoty na 100g:
energetická hodnota kj 1423
energetická hodnota kcal 337
tuky 3,8
z toho nasýtené mastné kyseliny 1,1
sacharidy 54
z toho cukry 1,8
bielkoviny 17
vláknina 9,4
soľ 0,82
Krajina pôvodu:
Česká republika
Dodatočné parametre
Kategória: | múky a zmesi na pečenie |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |
EAN: | 8594056220045 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
HRAŠKA je unikátny český výrobok, v ktorom sa snúbi lahodná chuť, jednoduchá príprava a skvelé výživové vlastnosti. Tento výsledok je dosiahnutý bez prídavných látok. Hraška neobsahuje lepok, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá. Hraška umožňuje jednoducho včleniť do každodenného jedálnička toľko potrebnej strukoviny - hrach.
Jedná sa o suchú zmes (múku), ktorá sa iba zmieša s vodou na cestíčko a podľa typu pripravovaného pokrmu tepelne upraví. Hraška je bohatá na hrubú vlákninu, zinok horčík a je vhodná aj pre bezlepkovú diétu.
Hraška je zmes hrachu, bezlepkových obilnín a korenia. Svojim zložením je uspôsobená na obaľovanie, zahusťovanie, zapekanie, prípadne náhrada vajec.
PRE KOHO JE HRAŠKA URČENÁ?
Vďaka svojmu zloženiu je Hraška vhodná nielen pre rodiny s deťmi, športovcov, školské jedálne, reštaurácie, hotely, nemocnice, catering, vegetariánov, vegánov, ale aj pri celom rade ochorení ako napríklad celiakia (bezlepková diéta), ochorení dnou, alergiách na mlieko a vajcia či pri nadváhe. Hraška je tiež vhodná pre diabetikov, pretože má nízku hladinu glykemického indexu a znižuje hladinu cukru v krvi.
VARENIE S HRAŠKOU JE JEDNODUCHÉ
V klasických receptoch nerobíme žiadne zmeny. S Hraškou postupujeme rovnako, ako keď pracujeme s bielou múkou. Zahustíme polievky, omáčky, guláša. Jednoducho, chutne a zdravo obalíme a osmažíme rezne v jemne pikantnom chrumkavom cestíčku z Hrašky. Z Hrašky Vanilky, pripravíme výborné dezerty, nikto nespozná že sú z hrachu a nemusíme počítať kalórie.