Olej tekvicový za studena lisovaný BIO 250ml
Kód: 716Podrobný popis
Na výrobu tohto BIO tekvicového oleja sú použité nepražené tekvicové semienka z ekologického poľnohospodárstva. Olej je šetrne lisovaný za nízkych teplôt, bez prístupu svetla a vzduchu. Nie sú použité žiadne chemické rozpúšťadlá ani iné prísady. Kyselina alfa-linolénová prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi. Priaznivý účinok sa dosiahne pri prívode 2 g denne.Tekvicový olej má typickú a veľmi intenzívnu chuť i nádhernú arómu. Chutí po orieškoch. Farba je temne zelená so zlatistými odleskami. Tekvicový olej je vhodný na prípravu pokrmov studenej kuchyne. Vynikajúce ich do šalátov, dresingov, ozdobiť ním ale môžete aj hotové pokrmy – tekvicová polievka alebo zeleninové pyré s kvapkou tekvicového oleja získajú úplne nové chuťové obzory.
Zdravotné tvrdenia (NARIADENIE KOMISIE (EÚ) č. 432/2012):
Kyselina linolová (LA) prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi. Priaznivý účinok sa dosiahne pri prívode 10 g LA denne.
Kyselina olejová: Nahradenie nasýtených tukov nenasýtenými tukmi v strave prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi. Kyselina olejová je nenasýtený tuk.
Použitie: Vhodný iba pre studenú kuchyňu do šalátov, zálievok, na dochutenie hotových jedál.
Nie je určený na vyprážanie, pečenie a varenie! Nezahrievajte!
Skladujte a uchovávajte v suchu, chráňte pred teplom a priamym slnečným svetlom. Po otvorení fľašu starostlivo uzavrite a skladujte v chladničke.
Zloženie:
100% BIO tekvicový olej lisovaný za studena
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 3404 kJ /814 kcal
Tuky: 92 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 17 g
mononenasýtené mastné kyseliny*: 25 g
polynenasýtené mastné kyseliny**: 50 g
Sacharidy: 0 g
z toho cukry: 0 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g
*Kyselina olejová (Omega–9) - 23 g
**Kyselina linónová (Omega-6) - 47 g
Krajina pôvodu:
EU / mimo EU
Dodatočné parametre
Kategória: | oleje a tuky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |
EAN: | 8594046600482 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.